Projectmanager, coach, trompettist, arrangeur, componist, dirigent.
"Music was my first love...", "Het kan wel!"
Praktijkervaringen om uw coöperatie verder te brengen

Momenteel schrijf ik het ‘Handboek oprichten en beheren van een energiecoöperatie’. Dit doe ik samen met Paul van Bree en Brendan de Graaf (Duurzame Energie Unie). De bedoeling is dat het boek in oktober 2015 verkrijgbaar is.

Praktijkervaringen om uw coöperatie verder te brengen

Doel van het boek

Het boek is bedoeld om praktische kennis te delen over het oprichten en beheren van een energiecoöperatie, om hiermee uw eigen initiatief verder te brengen. Deze kennis is verkregen van succesvolle energiecoöperaties in Nederland.

Ook staat het boek vol met interessante interviews met personen uit andere kennisvelden die relevant zijn voor coöperaties. Bijvoorbeeld professionals die zich bezig houden met coördineren van vrijwilligers in de zorg of fondsenverwerving.

Ook relevant voor andere initiatieven

Het boek is ook interessant voor niet-energiecoöperaties. Dit omdat diverse energiecoöperaties inmiddels een serieuze onderneming zijn geworden, die vele groeistadia hebben doorlopen. Enkele bestaan bijvoorbeeld al 25 jaar en zijn als kleine vrijwilligersorganisatie begonnen. Onderwerpen die voor alle (burger)initiatieven relevant zijn komen aan bod in het boek: financiering, governance, media-aandacht, vrijwilligers, etc.

update:Het boek is te verkrijgen via boekenbestellen.nl.

Naam
Email
Url
Reactie