Projectmanager, coach, trompettist, arrangeur, componist, dirigent.
"Music was my first love...", "Het kan wel!"
Volhoubaar

Vandaag verscheen een artikel in DvhN over Zonneakker De Watering. In het artikel staat dat ik me zorgen maak over de klimaatverandering. Maar eigenlijk valt dat wel mee.

Volhoubaar

De klimaatverandering zorgt voor afkalvende ijsplateau's en zorgen daardoor voor het verdwijnen van dieren op de noordpool. Het weer wordt extremer; meer stormen, extreme hitte en droogte. Op een paar duizend diersoorten na die uitsterven, redt de rest van de aarde zich best wel. Door hogere temperaturen kunnen dieren weer groter worden (iemand een dinosaurus?). Leuk voor de safari.

Hogere temperaturen betekenen dat de permafrost (Rusland, Canada, zeebodem) ontdooit. Dat levert meer methaan op waardoor de temperaturen nog verder stijgen. In het gunstigste geval komt er daardoor heel veel tropisch regenwoud bij. In het minst gunstige geval veel woestijn. Maar nogmaals, de aarde redt zich wel.

Hoge temperaturen zorgen voor stijgende zeespiegels. Uiteindelijk veranderen we de plaatsnaam hier in Coevorden aan Zee. Het Emmer strand krijgt een heel andere betekenis. Fijn een dagje naar het strand.

Maar wat doen we met die 8 miljoen vluchtelingen uit de Randstad?

Naam
Email
Url
Reactie