Projectmanager, coach, trompettist, arrangeur, componist, dirigent.
"Music was my first love...", "Het kan wel!"
Projectleiders

Dit is me toch een leuke klus; het begeleiden van projectleiders binnen Astron om hun acteren op een hoger niveau te brengen. Meer randvoorwaarden waren er eigenlijk niet gesteld. En dat was ook logisch want de ervaring van de projectleiders verschilt nogal en ook hun persoonlijke ontwikkeling is behoorlijk verschillend.

10 juli 2017
Volhoubaar

Vandaag verscheen een artikel in DvhN over Zonneakker De Watering. In het artikel staat dat ik me zorgen maak over de klimaatverandering. Maar eigenlijk valt dat wel mee.

26 februari 2016
Vervolg op Flexigas

Met Energy Valley heb ik afgesproken dat we een vervolg gaan opzetten voor het project Flexigas. De wijze van samenwerking en het ontzorgen van de projectpartners met administratie, communicatie en netwerken blijkt - zo geven de projectpartners aan - zeer succesvol.

29 oktober 2015
Praktijkervaringen om uw coöperatie verder te brengen

Momenteel schrijf ik het ‘Handboek oprichten en beheren van een energiecoöperatie’. Dit doe ik samen met Paul van Bree en Brendan de Graaf (Duurzame Energie Unie). De bedoeling is dat het boek in oktober 2015 verkrijgbaar is.

10 februari 2015
Flexigas

Op 8 december was het eindsymposium van Flexigas in de Stadsschouwburg in Groningen. Na vijf jaar werken aan dit project was het een waardige afsluiting. Alle aspecten van het project kwamen aan de orde in korte flitsende presentaties, afgewisseld met muziek.

9 december 2014
De Schalm geeft een 8

Boekema Energie Consult heeft voor Stichting De Schalm een analyse van de energielasten uitgevoerd. BEC evalueert na afloop van een opdracht altijd het project. De Schalm heeft BEC als eindcijfer een 8 gegeven met daarbij de opmerking dat het geleverde rapport en de uitleg nog wel erg technisch waren.

16 september 2013